Over de locatiedatabank
Wat?
De locatiedatabank verzamelt sinds 2020 plaatsen met een industrieel karakter in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. De locaties variëren van opgeknapte steenkoolmijnen, werkplaatsen, stations en fabrieksloodsen tot ruïnes van kastelen, abdijen, brouwerijen en industriële decors.
Waarom?
In plaats van zelf op zoek te gaan naar originele locaties, reikt de locatiedatabank je inspirerende decors aan. Je zoekt gericht op het soort locatie dat je nodig hebt of per regio. Alle locaties zijn bovendien vindbaar op een kaart.
Voor wie?
De locatiedatabank mikt op evenementenbureaus, productiehuizen, fotografen en filmploegen die op zoek zijn naar locaties met een industrieel karakter voor:
- evenementen (congressen, bedrijfsevents, netwerkmeetings),
- vergaderingen,
- teambuildings en
- professionele foto- en filmshoots.
Hoe krijg ik toegang tot de databank?
Vul het formulier in en betaal na je inschrijving veilig met Bancontact of kredietkaart via Mollie. Nadien ontvang je zowel je toegangscode als een factuur.
Je toegang is een jaar geldig en kan daarna worden verlengd.
Wie krijgt er toegang?
Bij je aanvraag om toegang te krijgen tot de databank, vul je je e-mailadres en naam in. Op basis van deze gegevens ontvang je na je betaling een toegangscode. Maar ook collega's van je organisatie kunnen een toegangscode krijgen na je aanvraag. Je kunt een lijstje met 5 personen bezorgen die toegang mogen krijgen tot de locatiedatabank.
Welke informatie krijg je?
- Een korte beschrijving van de plaats,
- de mogelijkheden ter plaatse,
- een voorsmaakje via foto's,
- een situering op kaart,
- het adres en de gps-gegevens,
- rechtstreekste contactinfo (telefoonnummer, e-mailadres, website) om af te spreken of toelating te krijgen om de locatie te gebruiken.
Hoeveel plaatsen komen aan bod?
De locatiedatabank bevat ruim 130 locaties. De informatie wordt regelmatig geactualiseerd. Zo worden nieuwe locaties toegevoegd en locaties verwijderd die niet meer beschikbaar zijn (wegens afbraak, een nieuwe bestemming,...).
Waar bevinden de locaties zich?
Het gros van de locaties bevindt zich in Vlaanderen, Brussel en Wallonië, het zwaartepunt ligt op locaties in Vlaanderen. Daarnaast komen ook een handvol vermeldenswaardige plaatsen aan bod die zich in de grensstreek bevinden, namelijk in Duitsland en Nederland.
Door wie?
De locatiedatabank is een initiatief van Bart Vanacker die sinds 2004 industrieel erfgoed en de herbestemming ervan in kaart brengt, bezoekt en documenteert. Het resultaat van bezoeken ter plaatse en research doorheen de jaren is deze website en het boek "Verdwijnend België".
Heb je nog vragen over de locatiedatabank? Neem dan contact op via bart.vanacker@gmail.com.